13 iul. 2015
iulie 13, 2015

BMW pregateste noi inovatii

fara comentarii

Noul concept BMW Vision Future Luxury readuce in prim plan fuziunea dintre tehnologia inovatoare, exclusivitatea specifica brandului BMW si calitatea din fiecare detaliu.

BMW Vision Future Luxury vine cu un design in perfecta armonie cu filosofia brandului privind luxul modern. Tehnologia joaca un rol esential aici, noul concept imbinand designul inovator al interiorului, designul radical schimbat al interfetei cu utilizatorul cu tehnologia ultrausoara inteligenta.

Geometria si functiile specifice ale componentelor individuale sunt create dintr-o structura compozita stratificata: stratul initial, din tesatura fina de carbon, este urmat de un nivel functional care cuprinde componentele interfetei cu utilizatorul, interfetele de control si afisarea functiilor de iluminare, dupa care urmeaza stratul structural, realizat din aluminiu, pentru sustinerea sarcinilor. In final, straturile superioare curprind lemn si piele, pentru a da un plus de eleganta si lux.

Geometria interiorului, fiind redusa la esential, scade substantial masa totala.

Stratul de baza din carbon poate fi observat la usi, sub scaune si mai ales la montantul B. Constructia din carbon permite ca ramele scaunelor sa fie integrate in structura de sustinere a sarcinilor.

Designul panoului de instrumente il completeaza indeaproape pe cel al ecranelor.

Conducatorul e inconjurat de cele trei ecrane conectate, care creeaza cockpitul caracteristic BMW. Tehnologia 3D folosita ofera impresia transformarii panoului de instrumente in ecrane.

Afisajul din partea stanga prezinta informatii legate de automobil, iar mornitorul central – programabil – afiseaza vitezometrul, turometrul si informatii suplimentare adaptate contextului, ce apar doar atunci cand sunt relevante. Monitorul din dreapta, Driver Information Display, furnizeaza informatii suplimentare pentru infotainment.

Toate aceste functii vor putea fi controlate prin comanda vocala.

Afisajul principal pentru conducator este BMW Vision Head Up Display, ce transforma imaginea pe care conducatorul o are asupra lumii reale, proiectand informatii esentiale in campul vizual al acestuia. Cladiri, indicatoare rutiere sau pericole pot fi evidentiate, prin directionarea selectiva a atentiei soferului spre informatiile relevante intr-un anumit moment – de exemplu, Speed Limit Info scoate in relief indicatoarele rutiere si le evidentiaza in campul vizual al soferului, iar Traffic Light Assistant furnizeaza informatii in timp real cu privire la culorile semafoarelor.

Cei din dreapta soferului beneficiaza de Passenger Information Display, un monitor conectat la Driver Information Display printr-un panou tactil si care faciliteaza schimbul de informatii dintre sofer si cel din dreapta lui.

Si pasagerii din spate au parte de o experienta unica in conceptual BMW Vision Future Luxury prin integrarea unor tablete cu comanda tactila. Tabletele pot comunica cu monitoarele din fata, dar si cu serviciile BMW ConnectedDrive, permitand acces la informatii relevante pentru calatorie sau continut online de entertainment precum streaming video, muzica si jocuri.

Tot cei din spate au parte de un design luxos, o zona intima, de confort: doua scaune individuale, mari, puternic conturate, masa retractabila, spatare rigide. Totul din materiale rafinate, cu suprafete generoase de lemn de tei stratificat, piele de cea mai buna calitate in nuante de maro Batavia si Silk deschis, piele nubuj de culoare Silk si maro cald sau covoras gros de matase pura.

Noul concept BMW prespune si un design exterior futurist si exclusivist: proportii perfecte, ampatament lung, console scurte si habitaclul amplasat jos si mult in spate, linie de contur sculptata discret ce creeaza un arc incordat de-a lungul partii laterale a automobilului etc. Designul sculptat manual ofera suprafetelor un character emotional special care nu ar fi fost posibil daca era generat de un computer.

Linia acoperisului – specifica unui coupe – si capote inclinata a portbagajului reduc semnificativ forta de rezistenta aerodinamica. Solutiile rafinate ofera directionarea optima a curentului de aer.

Alte inovatii ale BMW Vision Future Luxury vizeaza farurile laser BMW si stopurile OLED.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.